Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η τέχνη της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτικών στον προεκλογικό αγώνα

Η τέχνη της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτικών στον προεκλογικό αγώνα

Η ρητορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η τέχνη της εξαπάτησης και υπό μία έννοια είναι. Και ακριβώς αυτή τη διάσταση της ρητορικής επιβεβαίωναν οι Ελληνες πολιτικοί στο παρελθόν και δυστυχώς το κάνουν ακόμα και τώρα που η χώρα δεν σηκώνει παραμύθια και ο λαός απαιτεί την αλήθεια.

Ρητορική και αλήθεια ακόμα και σήμερα δυστυχώς δεν συμβαδίζουν. Οι Ελληνες πολιτικοί στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν το κομματικό τους ακροατήριο ώστε να μην έχουν εσωτερικά προβλήματα, αλλά και να απευθυνθούν στο ευρύτερο εκλογικό σώμα επιδίδονται σε ρητορικά τεχνάσματα, τα οποία ο Σωκράτης, όπως γράφει η μεγάλη Γαλλίδα ελληνίστρια η Ζακλίν νε Ρομιγύ, τα χαρακτηρίζει ως «δεξιοτεχνία (που) εξαπατά το κοινό της».

Την εξαπάτηση του ευρύτερου εκλογικού σώματος επιδιώκουν ακόμα και σήμερα οι πολιτικοί με τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις, τις προεκλογικές ομιλίες, αφού σε μία προσπάθεια να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών ακόμα και τώρα τάζουν (έστω και λιγότερα), προτείνουν πολιτικές και μέτρα τα οποία γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν λόγω μνημονίου.

Την αλήθεια κύριοι πολιτικοί και ας πονάει. Όχι στις ψεύτικες υποσχέσεις και τα ρητορικά σχήματα, όχι στις φρούδες ελπίδες, όχι στο λαϊκισμό των ανεκπλήρωτων συνθημάτων και των πλαστικών σημαιών.

Την αλήθεια θέλει ο λαός για τις μετεκλογικές συνεργασίες γιατί αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν βγαίνει από τις κάλπες.
Την αλήθεια θέλει ο λαός για τις πολιτικές που θα εφαρμόσετε, τα μέτρα που θα πάρετε και το λογαριασμό που θα στείλετε όταν οι πολίτες απομακρυνθούν από την κάλπη.

Αλλά εκτός από την αλήθεια ζητάει και κάτι άλλο από εσάς. Να αλλάξετε τη χώρα. Να προωθήσετε γρήγορα ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, να πατάξετε τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Γιατί λεφτά υπάρχουν στη χώρα, θα πούμε σε πείσμα όσων ισχυρίζονται το αντίθετο. Μόνο που δεν βρίσκονται εκεί που τα ψάχνουν οι κυβερνήσεις, αλλά στα σεντούκια, τα ντουλάπια, τις θυρίδες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού των φοροφυγάδων, των εισφοροφυγάδων, των διεφθαρμένων και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.
Είστε διατεθειμένοι να χτυπήσετε τη «λερναία ύδρα»; Εχει καλώς. Αλλιώς σκασμός οι ρήτορες, που λέει και ο ποιητής Κώστα Τριπολίτης. Και να το ξέρετε πως όταν η ιστορία θα πει ότι ξοφλήσατε δεν θα είναι βρώμα αυτή τη φορά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε