Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η τρόικα επιστρέφει σήμερα – Ζητούν επιπλέον μέτρα 1,7 δισ!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με όλους τους δανειστές μας να τονίζουν με κάθε τρόπο ότι η επόμενη δόση κρέμεται από μια κλωστή η σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη,

καθώς οι τεχνοκράτες θα “τσεκάρουν” και πάλι τα έσοδα και στη συνέχεια θα ενημερώσουν τα μεγάλα αφεντικά πριν την επόμενη επίσκεψή τους.

Οι σημαντικές αποκλίσεις που διαπίστωσαν στην προηγούμενη επίσκεψη που οδήγησε στην αποχώρησή τους με την απαίτηση να να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις στην Ελλάδα παραμένουν.

Έτσι όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά τα σκληρά μέτρα που μόλις… ξανακούσαμε έρχεται και το επόμενο πακέτο που είχε συμφωνηθεί από τον Ιούλιο και έχει ύψος 1,7 δισ.

Οι Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ στις 14 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να ανάψουν το πράσινο φως για την έκτη δόση που είναι 8 δισ.

Από αυτά τα μισά θα πάνε απευθείας για την πληρωμή τόκων του χρέους και έτσι για να βγουν τα “νούμερα” θα πρέπει να παρθούν άμεσα τα επόμενα μέτρα τα οποία θα πρέπει να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα τα λάβει (θα τα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες) πριν δώσουν το ok οι εκπρόσωποι της τρόικας στις 14 Αυγούστου.

Το θέμα λέγεται ότι συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ολι Ρεν. Ήδη ο Όλι Ρεν ενημερώνοντας τους συναδέλφους του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα περιμένει νέα μέτρα για να επιστρέψει στην Αθήνα

Το θέμα και πάλι όμως είναι οτι η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρειάζονται παρά 500 εκ. ευρώ και όχι 1,7 δισ και έτσι ίσως πάμε και πάλι σε νέα ρήξη.

Διαβάστε επίσης:
‘Ολι Ρεν: Αρχές Οκτωβρίου η τελική απόφαση για την 6η δόση

Σήκωσαν χέρι και είπαν το πρώτο ναι στο δανεισμό της Ελλάδας οι Γάλλοι

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε