Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η τρόικα έρχεται και απαιτεί απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, αρχίζει τη Δεύτερα, όταν καταφθάνουν στην Αθήνα οι… αγριεμένοι ελεγκτές της τρόικας.

Οι επικεφαλής των ελεγκτών της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, έχουν ήδη βγάλει κίτρινη κάρτα στην Αθήνα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καθυστερήσεις σε πολλούς τομείς, ενώ ετοιμάζονται για σκληρές διαπραγματεύσεις αφού θα ζητήσουν απολύσεις στο δημόσιο, ίσως και νέα μέτρα.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει εξονυχιστικά την πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου και στο επίκεντρο θα βρεθεί σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός, καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγω και της μεγαλύτερης ύφεσης στην οικονομία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο του οποίου η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εμφανίσει έσοδα τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Οι ελεγκτές βρίσκονται με την κίτρινη κάρτα στα χέρια και όσον αφορά στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με αιχμή τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως την κατάθεση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, δηλαδή έως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, τη Δεύτερα αναμένεται να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των υπουργών για το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία για να μας δώσει δάνειο. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Ζανιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με… άγριες διαθέσεις στην Αθήνα η τρόικα – Γιατί μας βγάζουν κίτρινη κάρτα

Η τρόικα έρχεται κι εμείς ψάχνουμε τους στόχους που… χάσαμε!

«Έλληνες, πουλήστε κι άλλα» μας λέει ο Ρεν!

Τι κρύβεται στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου – Ποιοι είναι οι χαμένοι – Πρόστιμα και απολύσεις σε όσους παρανομούν

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε