Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η τρόικα της εθνικής εξαχρείωσης – Τρείς σωματοφύλακες: Φωτόπουλος, Λυμπερόπουλος, Μυλόπουλος

Η τρόικα της εθνικής εξαχρείωσης – Τρείς σωματοφύλακες: Φωτόπουλος, Λυμπερόπουλος, Μυλόπουλος

Πως να εξηγηθεί ότι η Εισαγγελία μιας ευνομούμενης χώρας δεν καλεί για εξηγήσεις τον πρόεδρο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης-Φωτόπουλος, ΓΕΝΟΠ- ο οποίος δηλώνει πως ..η εταιρία του -ΔΕΗ- δεν θα εισπράξει το νέο τέλος ακινήτων; ΠΑΣΟΚ /ΔΕΚΟ

Ακατανόητος εξίσου ο πρύτανης του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας-Μυλόπουλος, Αριστοτέλειο Θεσ/νίκης – , ο οποίος επικουρεί στην μη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο τρίτος της παρέας ηγείται διαδηλώσεων, αποκλεισμών και απειλών, χωρίς να εγκαλείται . Αντίθετα ενώ στις δηλώσεις του και τις πράξεις του τα αδικήματα περισσεύουν, κανένα αυτί δεν ιδρώνει. Λυμπερόπουλος ο πρόεδρος των απανταχού εξεγερμένων ταξιτζήδων. Ν.Δ./ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Παρακολουθήστε λοιπόν την 30ετη πορεία της χρεοκοπίας.

Ήταν το στρατηγείο της ανάπτυξης. Ο Δημόσιος τομέας κατά ΠΑΣΟΚ στα όνειρα του 80. Σιγά σιγά συρρικνώνεται εννοιολογικά και διογκώνεται αριθμητικά, σε προβληματικές και ΔΕΚΟ, ρετιρέ και μη προνομιούχους, και καταλήγει σε εκμεταλλευτές συνδικαλιστές που ο κάθε Βενιζέλος πληρώνει τα ταμεία τους. Αυτών των εξαθλιωμένων, ηθικά και πολιτικά, ανθρώπων αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι ο Φωτόπουλος.
Κομματικός στρατός, σάρκα και αίμα του ΠΑΣΟΚ. Ποιος να του μιλήσει;

Ήταν ο προνομιακός χώρος της αριστεράς, πριν ακόμη την μεταπολίτευση. Συνηγορούν σε αυτό ριζοσπαστισμός των νέων, ελευθερία της γνώσης, οράματα, αιτήματα δικαιοσύνης.Στην Ανώτατη Παιδεία με το νόμο πλαίσιο του 80 αρχίζει το ξεχαρβάλωμα. Το άσυλο σταδιακά μετατρέπεται σε καταφύγιο παρανόμων, η γνώση σε εμπόριο, η δικαιοσύνη σε αυτοδικία, η ευθύνη σε αυθαιρεσία και χυδαιότητα.
Αυτού του σαπισμένου πανεπιστημίου, Ιδρυματικός ατόφιος εκπρόσωπος είναι ο Μυλόπουλος.
Δικαίως εξελέγη. Είναι ότι κι η Αριστερά σήμερα. Επάξια τους εκπροσωπεί.

Ήταν η μαζική, λαική επινοητικότητα για την ατομική ευημερία και κοινωνική ανέλιξη. Επαγγελματίες καπάτσοι, θυμόσοφοι, ντόμπροι, συμφεροντολόγοι, δυναμικοί, δουλευταράδες. Παντός καιρού και φρονήματος, καιροσκόποι από άποψη βρήκαν στον σταδιακό συντεχνιακό κατακερματισμό της κοινωνίας την απόλυτη δικαίωσή τους. Η παραβατικότητα μαγκιά, η φοροκλοπή επινοητικότητα, ο ισοπεδωτισμός ιδεολογία. Συναιρέθηκαν, σκέβρωσαν, έγιναν “ταρίφες”, αντιαισθητικοί, κίτρινοι δυνάστες των δρόμων. Λούμπεν. Τωρα Λυμπερόπουλος, δηλαδή ΝΔ. Αύριο βλέπουμε.

Αυτοί οι κομματικοί στρατοί, οι ιδιότυποι τρομοκράτες των ίδιων των ηγεσιών που τους εκτρέφουν είναι το ανάγλυφο μέτρο της εξαθλίωσής μας.

Εντελώς αντίστοιχοι με τους προέδρους των ομάδων ποδοσφαίρου και τους οργανωμένους οπαδούς τους.

Έχω δυο ερωτήματα, δυο λόγους που γράφω το άρθρο.

Το πρώτο, μοιάζει με δημοσκοπικό ερώτημα. Σε ποια κατηγορία από τις τρεις παραπάνω ή σε συνδυασμό τους ανήκει ο καθένας μας, άνω των 35 ετών; Πως ήταν και πως έγινε ! Ακόμη κι αν κάποιοι απαντήσουν σε καμία, ας κερδίσουν αφιερώνοντας χρόνο στο να το σκεφτούν. Όσοι βρίσκουν απαλές έστω ομοιότητες ας μετριάσουν την απόλυτα δικαιολογημένη οργή τους για το σημερινό χάλι.
Όχι για να χαριστούν σε κανένα. Αλλά για να βοηθήσουν σιωπηλά, αδύναμα, μήπως και κρατήσουμε…. Για να βοηθήσουν βροντερά, δυνατά να αλλάξουμε!

Το δεύτερο απευθύνεται στις ποικιλώνυμες ηγεσίες. Μπορείτε να σκοτώσετε τα παιδιά σας, τους Φωτόπουλους σας ;
Αν ναι έχετε ήδη αργήσει, αλλά έστω ξεκινήστε.
Αν όχι και είναι κατανοητό το όχι, αποσυρθείτε συντεταγμένα. Αυτή την υπέρβαση την οφείλετε, μας την οφείλετε. Είναι το πατριωτικό καθήκον που τόσο συχνά και καταχρηστικά επικαλείσθε. Συντεταγμένα σημαίνει υποδεικνύοντας- με ασυνήθιστη για εσάς μεγαλοσύνη- , τον έναν τους δύο, τους λίγους τέλος πάντων από τους ομοίους σας, που δεν ταυτίσθηκαν στην ηγετική τους δράση με τα κομματόσκυλά σας, όσο κι αν τα χρησιμοποίησαν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε