Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ύφεση θα είναι μικρότερη στην Ελλάδα

Η ύφεση θα είναι μικρότερη στην Ελλάδα

Το Κέντρο Προγνώσεων του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία πάει κόντρα στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις τόσο της τρόικας όσο και του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ως αποτυχία τυχόν παράταση.

Το φημισμένο Γερμανικό Ινστιτούτο, που είναι ο κύριος ”σύμβουλος” της Μέρκελ, εκτιμά πως και η ύφεση στην Ελλάδα το 2012 θα είναι χαμηλότερη από εκείνη που προβλέπει η τρόικα και πως το 2014 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το 4% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Capital, το εξαιρετικά έγκυρο Γερμανικό Ινστιτούτο:

Αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προηγούμενες προβλέψεις του (Απρίλιος 2012) και προβλέπει ύφεση 5,5% φέτος και 2% το 2013. Αντίθετα στην τρόικα και στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών βλέπουν ύφεση τουλάχιστον στο 6% φέτος και στο 3% το επόμενο έτος.

Εκτιμά ότι θα υπάρξουν “αποφασιστικές βελτιώσεις” στο πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού -σε σχέσεις με την εξέλιξη εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το τρέχον έτος. Η καλύτερη σε σχέση με τη φετινή, πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού την επόμενη διετία θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα σε πάνω από το 4% του ΑΕΠ το 2014.

Ταυτόχρονα όμως το Γερμανικό Ινστιτούτο χαρακτηρίζει ως ”άλλη μία καθυστέρηση και αποτυχία” την επιμήκυνση στο χρόνο προσαρμογής της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε