Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας''

''Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2011 | 15:49
Πρώτη δημοσίευση: 11.03.2011 | 15:45

''Κανείς, ούτε και οι ημιμαθείς, δεν μπορούν να πιστέψουν πια ότι Ελλάδα και Ιρλανδία θα επιστρέψουν κάποτε τα δισεκατομμύρια που δανείστηκαν. Και οι δύο χώρες, ίσως και η Πορτογαλία, θα χρειαστούν μια διαγραφή χρεών έτσι ώστε να ανακάμψουν εν ευθέτω χρόνω από την κρίση'' είναι τα σχόλια στο Spiegel Online.
 

Ενώ όμως στο Spiegel Online η αναδιάρθρωση χαρακτηρίζεται ως ενδεχόμενο για την Ελλάδα, πιο προωθημένος ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung την θεωρεί αναπόφευκτη.
 
Ο τίτλος της συνέντευξης του είναι χαρακτηριστικός : ''Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση''.
 
''Δεν θα βρείτε σε παγκόσμιο επίπεδο κανένα ειδικό που να πιστεύει ότι η Ελλάδα και ενδεχομένως και η Πορτογαλία θα καταφέρουν να αποφύγουν την αναδιάρθρωση'', τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
 
Ο κύριος Στάινμπρουκ, αφού πρότεινε ως ποσοστό ''κουρέματος'' το 30%, πρότεινε την έξοδο από την ευρωζώνη σε όποια χώρα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις οφειλές της, ούτε και μετά την αναδιάρθρωση: ''Σε αυτή τη περίπτωση μένει μόνο η αποχώρηση από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε η εν λόγω χώρα να επανακτήσει τον έλεγχο της πολιτικής επιτοκίων, να προχωρήσει σε υποτίμηση και να βελτιώσει έτσι την ανταγωνιστικότητά της. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει οι χώρες-μέλη της ΕΕ να την ενισχύσουν οικονομικά''.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο