Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ICAP: Ποιές είναι οι 10 ισχυρότερες εταιρείες στην Ελλάδα

Όπως αναλύθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να δώσει θετικά μηνύματα για την αγορά.

Η Μotor Oil Ελλας ΑΕ, η Vodafone Panafone AEET και η Σκλαβενίτης Ι&Σ ΑΕΕ καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις στην κατάταξη των ισχυρότερων ελληνικών εταιριών (“Strongest Companies in Greece”) που ανακοινώθηκαν από την ICAP Group. Ακολουθούν στην δεκάδα η ΔΕΠΑ ΑΕ, η Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλ. ΑΕ, η Μασούτης Δ. Σουπέρ Μάρκετ ΑΕ, η Μάκρο Κας και Καρυ Χονδρεμπορική ΑΕ, η Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, η εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ και η House Market ΑΕ.

Όπως αναλύθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να δώσει θετικά μηνύματα για την αγορά, αναδεικνύοντας τις πιο συνεπείς εταιρείες και προσφέροντας σε αυτές εργαλεία αντικειμενικής προβολής της ισχύος τους, ώστε να ξεχωρίζουν.

Με τη δημοσιοποίηση αυτής της αναγνώρισης, οι εταιρείες της κοινότητας -οι οποίες αριθμούν ήδη τις 326 μέσα σε μόλις δύο μήνες- αποσκοπούν στο να ενθαρρύνουν την εφαρμογή καλών πρακτικών στην πολιτική πληρωμών και γενικότερα στις συναλλαγές, καλλιεργώντας σταδιακά μία καθ’ όλα απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κουλτούρα συνέπειας πληρωμών.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η ICAP Group είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων αλλά και η μοναδική στη ΝΑ Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως πηγή πιστοληπτικών αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωσυστήματος. Με βάση τη μοναδικότητα των αναγνωρίσεων αυτών της ICAP, το κριτήριο του ICAP Credit Rating είναι αυτό που ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν μέλη της Κοινότητας “Strongest Companies in Greece”, ήτοι τις εταιρείες με πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας κάτω του 1%.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε ότι “η ICAP Group με ένα πλήθος υπηρεσιών αποτελεί σύμμαχο των Ελληνικών εταιρειών στη μάχη για την αποτελεσματικότερη Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου. Ο Όμιλός μας θεωρώντας χρέος του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις συμβάλλοντας στο να μπει μια τάξη στην αγορά, λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες. Μία από αυτές είναι και η δημιουργία της Κοινότητας “Strongest Companies in Greece” η οποία επιβραβεύοντας τις εταιρείες με υψηλό ICAP Credit Rating αναδεικνύει τη σημασία της συνέπειας στις συναλλαγές, ιδίως στην τωρινή αρνητική συγκυρία. Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση της οποίας έτυχε η πρωτοβουλία από τις επιχειρήσεις, αποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει για πιστοποίηση των συνεπών εταιρειών από έναν αξιόπιστο Οργανισμό”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε