Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΙΟΒΕ: στον μηχανισμό στήριξης ΤΩΡΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει άμεσα στον…

μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόσει απόλυτα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

 

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η άνοδος των spreads οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει τα μέτρα που έπρεπε να λάβει. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οικονομία, επισήμανε μεταξύ άλλων την μεγάλη αδυναμία που αντιμετωπίζεται για είσπραξη φόρων και ειδικότερα του ΦΠΑ, την διόγκωση της παραοικονομίας καθώς και την μη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

 

Ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank Γκίκας Χαρδούβελης εκτίμησε ότι η εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης και κατά συνέπεια του βιοτικού επιπέδου τα επόμενα χρόνια, θα χειροτερεύουν με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια πενταετία για να αποκτήσουμε το ίδιο βιοτικό επίπεδο που είχαμε το 2008, πριν ξεκινήσει η κρίση στην χώρα μας.

 

Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι τα spreads δεν είναι πολύ υψηλά μόνον στον μακροπρόθεσμο δανεισμό (10ετή ομόλογα) αλλά ακόμη και στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Ο κ. Χαρδούβελης ήταν κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, καθώς μεταξύ άλλων το 82% τους χρέους της είναι εξωτερικό. «Οι ξένοι δανειστές μας ποτέ δεν θα ήθελαν η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Θα μας δανείσουν για να τους αποπληρώσουμε τα χρέη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε