Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: «Δεν καλό το νέο, αλλά τερμάτισε την αβεβαιότητα»

ΗΠΑ: «Δεν καλό το νέο, αλλά τερμάτισε την αβεβαιότητα»
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2010 | 18:50
Πρώτη δημοσίευση: 23.04.2010 | 18:50

«Δεν ήταν καλά τα νέα από την Ελλάδα, όμως τερμάτισαν μία αβεβαιότητα», δήλωσε πηγή στη Wall Street την ώρα που οι συναλλαγές, στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ισορροπούν.

Ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street, ο Dow Jones της βιομηχανίας σταθεροποιείτο στο επίπεδο των 11.140 μονάδων με κέρδη σε μονοψήφιες μονάδες, περίπου πέντε. Αμελητέα την ίδια ώρα ήταν τα κέρδη του δείκτη μετοχών κυρίως νέας τεχνολογίας Nasdaq, που έφθασε τις 2.520 μονάδες, με κέρδη κατώτερα της μιας μονάδας.

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει, δηλαδή «χιαστί», οι μεν μετοχές ανεβαίνουν, όμως στην αγορά αμερικανικών ομολόγων παρουσιάζεται σήμερα κάμψη. Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο διαμορφώνει διαφορά απόδοσης +3.809% σήμερα από +3.772% χθες και το 30ετές διαμορφώνει διαφορά απόδοσης 4.653% σήμερα, από 4.636% χθες.

Θετικά υποδέχτηκε ο Λευκός Οίκος την απόφαση της Ελλάδας να προσφύγει στην ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση με το ελληνικό εξωτερικό χρέος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο