Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

«ΗΠΑ και Ευρώπη πηγή προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία»

«ΗΠΑ και Ευρώπη πηγή προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία»

Να μετριάσει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων μετά τις δηλώσεις Ομπάμα προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, βάζοντας στο… ίδιο τσουβάλι ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αμφότερες δημιουργούν “προκλήσεις” για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις μετά τη δήλωση Ομπάμα πως η κρίση της ευρωζώνης “προκαλεί φόβο σε όλο τον κόσμο” και τις επικρίσεις προς τα κράτη της Ε.Ε. πως δεν ενεργούν αρκετά γρήγορα για να την επιλύσουν.

“Η παγκόσμια οικονομία αναδύθηκε από την κρίση και αντιμετωπίζει σήμερα πάρα πολλές προκλήσεις οι οποίες κυμαίνονται από τις δυσκολίες της ανάκαμψης στις ΗΠΑ ως τη διατήρηση της αβεβαιότητας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Γκάιτνερ με την ευκαιρία ομιλίας του, το κείμενο της οποίας δόθηκε στον Τύπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αμερική “δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την άνοδο της ανταγωνιστικότητας και την εγκαθίδρυση σταθερών βάσεων για να επιτραπεί μια μακροπρόθεσμη ευημερία”.

Επισημαίνοντας στην Ουάσινγκτον τα δικά της ελλείμματα και την ανεργία που δεν καταφέρνει να μειώσει κάτω από το 9%, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντέδρασε στα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας: “Αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύει ο Ομπάμα, δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα της Ευρώπης είναι η αιτία για τα προβλήματα των ΗΠΑ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ προς Ευρωπαίους: «Όλοι σας περιμένουν να κάνετε κάτι!»

 

Ομπάμα: “Η κρίση στην Ευρώπη τρομάζει τον κόσμο”

Εξοργισμένοι οι ευρωπαίοι με τον Γκάϊτνερ – Τότε γιατί τον κάλεσαν;

Γκάιτνερ: «Σταματήστε επιτέλους να βγάζετε ο ένας τα μάτια του άλλου!»

FT: Οι «τρομαγμένοι» Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν

Γιατί οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν, πάλι, υπέρ της Ελλάδας

Νέα παρέμβαση Η.Π.Α για βοήθεια στην Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε