Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ικανοποιημένο το ΔΝΤ με την οικονομική πολιτική της Ουγγαρίας

Ικανοποιημένο το ΔΝΤ με την οικονομική πολιτική της Ουγγαρίας

Το ΔΝΤ συνεχάρη την ουγγρική κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

“Εύσημα”του ΔΝΤ προς  την ουγγρική κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, συγκεκριμένα επειδή διατηρεί–φέτος–το δημόσιο έλλειμμα (στο ποσοστό +3,8% του ΑΕΠ), δηλαδή στο όριο που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, που ήταν σοσιαλιστική έως τις εκλογές του Απριλίου.

Εκφράζονται επίσης συγχαρητήρια από το ΔΝΤ για τη δήλωση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ουρμπάν, ότι “εάν χρειαστεί γιαυτόν τον σκοπό (τη διατήρηση του ελλείμματος στο ανωτέρω επίπεδο) θα ληφθούν ‘διορθωτικού χαρακτήρα’ μέτρα”. 

Ένα κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επισκεφθεί τη Βουδαπέστη στην αρχή του Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία έχει ήδη λάβει 20 δισ.ευρώ, από το ΔΝΤ και την ΕΕ, προκειμένου ν αποφύγει η οικονομία της ακόμα και την “ελεγχόμενη χρεοκοπία”. 

Πρόσφατα, ανησυχητικές δηλώσεις “πρωτοκλασάτων” στελεχών του κόμματος του κ. Ουρμπάν διέδωσαν στις αγορές ανησυχίες και προκάλεσαν γενική αναστάτωση, δήθεν “ότι πιθανόν να χρεοκοπήσει η ουγγρική οικονομία, λόγω των πολύ υψηλών ελλειμμάτων της”. 

Η πρόθεση των στελεχών αυτών να “πλήξουν το κύρος” της προκάτοχης κυβέρνησης, τελικά έπληξαν την αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης Ορμπαν, συμφώνησε κατόπιν μεγάλη μερίδα ευρωπαίων πολιτικών παρατηρητών. 

    

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε