Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ικανοποίηση Λαγκάρντ για την απόφαση του Eurogroup: Έτσι θα έρθουν νέα χρήματα και στο ΔΝΤ

To Eurogroup αποφάσισε σήμερα το “τείχος προστασίας” της ευρωζώνης απέναντι στην κρίση χρέους να ανέλθει σε 800 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της ευρωζώνης να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, σημειώνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει το ΔΝΤ να βρει επιπρόσθετους πόρους.

“Ο συνδυασμός του ΕΜΣ (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και του ΕΤΧΣ (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), επιπλέον των άλλων πρόσφατων προσπαθειών της Ευρώπης, θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό τείχος ασφαλείας και θα υποστηρίξει τις προσπάθεις του ΔΝΤ για να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του προς όφελος όλων των μελών μας”, σημειώνει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της.

“Χαιρετίζω την απόφαση των υπουργών της ευρωζώνης να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό τείχος ασφαλείας”, σημειώνει η Λαγκάρντ στην ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στην Κοπεγχάγη.

“Το ΔΝΤ υπογραμμίζει εδώ και καιρό ότι η βελτίωση των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων τειχών ασφαλείας, επιπλέον της δημιουργίας σταθερών πλαισίων οικονομικής πολιτικής, έχει ουσιαστική σημασία για να δοθεί τέλος στην κρίση και να επιτύχουμε μια διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα”, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα 800 δισ. το “τείχος προστασίας” αποφάσισε το Eurogroup – Ικανοποιημένοι με το PSI

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε