Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Bροχή 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ικανοποίηση στην Φινλανδία για τις εγγυήσεις

Νίκος Κονιτόπουλος |
Ικανοποίηση στην Φινλανδία για τις εγγυήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2011 | 14:00
Πρώτη δημοσίευση: 04.10.2011 | 14:00

Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γ.Ουρπιλάινεν δήλωσε ικανοποιημένη από το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε για τις εγγυήσεις που ζητεί από την Ελλάδα η Φινλανδία προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο δανεισμό της.

"Η Φινλανδία εξασφάλισε ικανοποιητικές εγγυήσεις που περιορίζουν τον κίνδυνο για τους φορολογούμενους", είπε η υπουργός, σύμφωνα με το φινλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο STT.

"Αυτή ήταν η ιδέα πίσω από το αίτημα να δοθούν εγγυήσεις", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εγγυήσεις έφθαναν τα 850 εκατ. ευρώ.Η Ουρπιλάινεν, που δεν φημίζεται για τις καλόγουστες φωτογραφίσεις της, αντιτασσόταν στην παροχή νέων δανείων άνευ εγγυήσεων εκ μέρους της Αθήνας. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει, είχε κάνει ''σημαία'' το ζήτημα αυτό στην προεκλογική εκστρατεία.

Ωστόσο ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε, μετά την απαίτηση των υπολοίπων χωρών που ζήτησαν να μην υπάρξει σε καμιά περίπτωση διακριτική μεταχείριση, έχει συνέπειες για οποιαδήποτε χώρα που ζητεί τις εγγυήσεις.

Θα πρέπει να παρέχει τα κεφάλαια νωρίτερα από τις άλλες, θα λαμβάνει χαμηλότερα επιτόκια και σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας η οποία λαμβάνει τα δάνεια οι εγγυήσεις θα παραμένουν δεσμευμένες για 15-30 χρόνια, σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ, τον επικεφαλής του ΕΤΧΣ.

Οι όροι αυτοί καθιστούν απίθανο να ζητήσει εγγυήσεις κάποια άλλη χώρα εκτός της Φινλανδίας, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook