Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ηλεκτρισμένη” η ατμόσφαιρα με την Τρόικα – Ποιοι θέλουν να ξεπουλήσουμε

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το είπε καθαρά, δεν είναι μια καθόλου εύκολη διαπραγμάτευση, αντίθετα, ήπάρχει “ηλεκτρισμός” και μάλιστα ο υπουργός συμπλήρωσε

“Βέβαια υπάρχει ηλεκτρισμός. Εδώ πάμε να δεσμευτούμε όλοι ως χώρα και να δεσμευθούν και πολλές άλλες χώρες απέναντί μας με μία συμφωνία πολυετή. Αυτά δεν είναι αστεία. Βεβαίως υπάρχει ένταση. Αλίμονο”.
Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα, τόσο στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα όπου ο υπουργός δήλωσε απλά “συγκρατημένα αισιόδοξος” και όχι βέβαιος. Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα στις Βρυξέλλες, υπάρχουν πολλοί απ’ τους δανειστές-εταίρους μα;ς που ζητούν γη και ύδωρ ως εγγυήσεις:
“Η μείζων ένσταση είναι αυτή με τις εγγυήσεις, αλλά αυτό είναι μια μάχη την οποία θα δώσει ο πρωθυπουργός και εκτός Ελλάδας σήμερα και το άλλο είναι με ποιόν αξιόπιστο τρόπο θα μπορούμε να πετυχαίνουμε τις επιδόσεις που θέλουμε και από την άλλη πλευρά να μην έχουμε περαιτέρω οχλήσεις στο βαθμό που συμβαίνει αυτό.”

Διαβάστε επίσης:
Στις 15.00 ξανά Βενιζέλος – τρόϊκα – Τι άλλαξε στα μέτρα – Στις 17.00 οι ανακοινώσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε