Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλιοθερμικά πάρκα – Το μέλλον είναι στην πράσινη βιομηχανία

Ηλιοθερμικά πάρκα – Το μέλλον είναι στην πράσινη βιομηχανία

Ο ήλιος είναι ένα αγαθό το οποίο η Ελλάδα διαθέτει σε αφθονία και η ηλιοθερμία είναι το παρόν και το μέλλον της χώρας μας.

Μιλώντας στο Newsit η Μαριλένα Μανιουδάκη, αντιπρόεδρος της Μπίμπας ΑΕΒΕ εξήγησε την διαφορά μεταξύ φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συστημάτων.

Όπως είπε, σε αντίθεση με τα φωτοβολταϊκά, τα ηλιοθερμικά συστήματα επεξεργάζονται την ακτινοβολία 24 ώρες το 24ωρο χαρακτηριστικό που τα καθιστά την πιο προηγμένη και αποδοτική λύση στην παραγωγή πράσινης ενέργειας και την ηλιοθερμική τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής τον πιο ελπιδοφόρο τομέα ανάπτυξης.

Ο όμιλος Ηλιοθερμικών, Φωτοβολταϊκών και Αιολικών Πάρκων ΜΠΙΜΠΑΣ κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ελλάδας, ισχύος 100.000 KW στην δυτική Αττική σε γήπεδο εκτάσεως 2000 στρεμμάτων. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία Helios-Hellas 2 ΜΠΙΜΠΑΣ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα μπορεί να το κάνει με το ποσό των 50.000 ευρώ και πάνω. Η απόσβεση γίνεται σε έναν χρόνο και 9 μήνες και μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει μέχρι και 26.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα ηλιοθερμικά μπορούν και δουλεύουν και νύχτα. Επίσης παράγουν 4 με 5 φορές παραπάνω ενέργεια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε