Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ήρθε η τρόικα και ζητάει μειώσεις μισθών, επιχειρησιακές συμβάσεις και νέους φόρους

Με άγριες διαθέσεις και τελεσίγραφα στα χέρια το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα που ”σέρνει τα πόδια της” όπως λένε.
 

Ο ”γολγοθάς” του πιο κρίσιμου ελέγχου για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ξεκινά σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα τους παραμένει ακόμα και τώρα ένα καλά κρυμμένο μυστικό.
 
Εαν δεν ”συμμορφωθούμε” εγκαίρως η ηγεσία της τρόικας που έρχεται την επόμενη εβδομάδα, θα συζητήσει με άλλους όρους την καταβολή της τέταρτης δόσης των 15 δις ευρώ αλλά και το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου με χαμηλότερο επιτόκιο.
 
Ο ”τσαμπουκάς” της τρόικας οφείλεται στο ότι, όπως διαρρέεται, όχι απλά δεν βλέπουν καμία πρόοδο στις επιχειρησιακές συμβάσεις, αλλά αντιθέτως διαπιστώνουν κυβερνητικό ”σαμποτάζ”.
 
Οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ”μουλαρώσει” για αυτό το θέμα διότι είναι πεπεισμένοι πως σε συνδυασμό με νέα μείωση στους μισθούς στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί άμεσα το εγχώριο ΑΕΠ εως και 1%.
Οι εκπρόσωποι της Κοµισιόν στην τρόικα θέλουν να γίνουν πράξη εδώ και τώρα οι ”στοιχειωμένες” διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις, με την εξυγίανση των ζηµιογόνων ∆ΕΚΟ, την απελευθέρωση χωρίς περιορισµούς των κλειστών επαγγελµάτων, αλλά και την εξυγίανση των κρατικών τραπεζών.
 
Αν δεν ικανοποιηθούν θα ζητήσουν ”αίμα”, δηλαδή μέτρα όπως μετάταξη των συντελεστών ΦΠΑ από το 13% στο 23%, κατάργηση εξαιρέσεων και εκπτώσεων σε νησιά του Αιγαίου και αύξηση συντελεστών σε πολλούς άλλους φόρους.
 
Τα ”παζάρια” θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα που θα έρθει η ηγεσία της Τρόικας για να επικυρωθεί το αναθεωρημένο Μνημόνιο και η καταβολή της δόσης των 15 δισ. ευρώ, αλλά και να αποφασιστεί το πακέτο μέτρων αξίας 12,77 δισ. ευρώ που θα επιβληθεί στη χώρα μας την τριετία 2012 -2014.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε