Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισπανία: Διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο – Οι έλεγχοι στις τράπεζες καθορίζουν τους όρους

Ισπανία: Διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο – Οι έλεγχοι στις τράπεζες καθορίζουν τους όρους
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.06.2012 | 07:55
Πρώτη δημοσίευση: 20.06.2012 | 07:55

Την ώρα που η Μαδρίτη δέχεται τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, ξεκαθάρισε ότι το αίτημα βοήθειας θα αφορά μόνο τις τράπεζες.

Η Ισπανία περιμένει τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου τραπεζικού ελέγχου για να καθορίσει το αίτημα βοήθειας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, δήλωσε ο Ραχόι από τη Σύνοδο της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

"Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο που θα συνοδεύει το αίτημα για χορήγηση βοήθειας", επισήμανε ο Ισπανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι όροι της ευρωπαϊκής βοήθειας θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Το ισπανικό υπουργείο Οικονομίας διέψευσε ότι θα αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο ο δεύτερος έλεγχος των τραπεζών της. Ο έλεγχος θα γίνει "γύρω στις 31 Ιουλίου", τόνισε πηγή του υπουργείου.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν αναλάβει από κοινού ο γερμανικός οίκος Ρόναλντ Μπέργκερ και ο αμερικανικός Ολιβερ Γουάιμαν θα υποβληθούν στην κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία θα αξιολογήσει βάσει αυτών τις κεφαλαιακές της ανάγκες και τα νέα αποθεματικά για τον τραπεζικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισπανία δανείστηκε με επιτόκιο άνω του 5%! - Φόβοι πως θα ζητήσει νέο "πακέτο"

Ιταλία και Ισπανία έτοιμες για έξοδο από το ευρώ

Αλμούνια: Η Ισπανία δεν χρειάζεται πλήρες σχέδιο διάσωσης

Το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα και στην Ισπανία   Διαδώστε αυτό το άρθρο