Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ισπανία και Πορτογαλία οι επόμενοι στόχοι των κερδοσκόπων

Ισπανία και Πορτογαλία οι επόμενοι στόχοι των κερδοσκόπων

Μετά την Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία νιώθουν στο πετσί τους τα πρώτα κερδοσκοπικά τερτίπια!

Στη δίνη της κερδοσκοπίας μετά την Ελλάδα μπαίνουν σταδιακά η Πορτογαλία και η Ισπανία με τα οικονομικά μεγέθη των δύο χωρών να ανησυχούν ιδιαίτερα την ηγεσία της ευρωζώνης, η οποία φοβάται ένα ντόμινο μετά την κρίση στην Ελλάδα.

Η κατάσταση στην Ισπανία οδεύει προς το απροχώρητο και την οικονομία δυσχεραίνει και η νακοίνωση ότι το ποσοστό ανεργίας σκαρφάλωσε το 20%, γεγονός που υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έλεγχο του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο της ευρωζώνη και διπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το δύσκολο οικονομικό κλίμα ήρθε να προστεθεί και η υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας από την S&P. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας ανέρχεται στο 11,2% του ΑΕΠ και είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη, μετά από εκείνο της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

Η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας μετά τα πρώτα σημάδια ότι οι κερδοσκόποι στοχεύουν τη χώρα της απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία αλλά και για γρήγορη υλοποίηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα. Μάλιστα, δήλωσε πως οι αποφάσεις για τη βοήθεια χωρών της ευρωζώνης που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις πρέπει να λαμβάνονται γρηγορότερα.

Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στην Πορτογαλία που ήδη προσπαθεί να θωρακιστεί με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, αλλά τα
spreads εξακολουθούν να παίρνουν την ανιούσα με εξαίρεση τη σημερινή ημέρα που κινήθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε