Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιστορικές στιγμές για την ελληνική και ευρωπαική οικονομία

Ιστορικές στιγμές για την ελληνική και ευρωπαική οικονομία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2011 | 17:09
Πρώτη δημοσίευση: 01.02.2011 | 16:57

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του πρακτορείου Bloomberg, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την επίτευξη συμφωνίας για την απευθείας αγορά ομολόγων από το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης.
 

Μια τέτοια εξέλιξη δίνει το πράσινο φως σε προβληματικές οικονομίες, όπως η ελληνική, να επανακτήσουν πρόσβαση στις αγορές και να μην είναι δέσμιες από ταμεία διασώσεων και αποτελεί την πιο αποφασιστική κοινοτική απάντηση στη κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
 
Χαρακτηριστική της σπουδαιότητας της συμφωνίας είναι η ατάκα του επιτρόπου Όλι Ρεν : ''Το χειρότερο ίσως πέρασε αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η κρίση πέθανε''.
 
Ως απόδειξη ότι εκτονώνονται οι πιέσεις των αγορών θεωρείται η απόφαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μην προβεί σε αγορές εθνικών ομόλογων, διακόπτοντας έτσι πρακτκή που εφάρμοζε για πολλούς μήνες.
 
Πάντως το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην έκτακτη σύνοδο της 4ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου.   Διαδώστε αυτό το άρθρο