Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό – Ξεπέρασε τα 1.400 δολάρια η ουγκιά του

Λίγο πριν από τις 20.20 ώρα Ελλάδας, σήμερα, καταγράφηκε το ιστορικό ρεκόρ–1.403,88 δολάρια η ουγκιά του χρυσού, στο Λονδίνο.

Νέο ανοδικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα ο χρυσός ξεπερνώντας στην αγορά μετάλλων στο Λονδίνο τα 1.400 δολάρια η ουγκιά, με τους επενδυτές να αναζητούν, πάντοτε, αξίες που προσφέρουν “υπερ-κέρδη”…

Οι αναλυτές του οίκου ‘Barclays Capitαl’ ερμηνεύουν την άνοδο αυτήν τιμής –σε ποσοστό 6%–του πολύτιμου μετάλλου ως απότοκο της κίνησης της Fed να αγοράζει κάθε μήνα αμερικανικό μακροπρόθεσμο χρέος 75 δισ.δολαρίων, που θα “γεννήσει” όμως πληθωρισμό εντός και εκτός ΗΠΑ, εν μέσω μάλιστα και συναλλαγματικών ανισορροπιών, οπότε ο χρυσός μπορεί να παίξει τον παραδοσιακό του ρόλο της “αξίας καταφύγιου”. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ιρλανδίας έπαιξε, κι αυτό, έναν ρόλο στη νέα άνοδο τιμής της ουγκιάς του χρυσού.

-Επίσης, η ανοδική τάση στην αγορά χρυσού συντηρείται αυτόν τον καιρό από το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον σε μία αγορά με μεγάλη εσωτερική ζήτηση, την ινδική, όπου και η θρησκευτική αργία Diwali, επισήμανε άλλη μερίδα Γερμανών αναλυτών.

-Συνέπεσε, χρονικά, μία ανάλυση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, κυρίου Ρόμπερτ Ζέλικ, που δημοσιεύτηκε σήμερα στους “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” πολύ λίγες ημέρες πριν συνέλθει στη Σεούλ η Ομάδα των ’20’ (G 20), σύμφωνα με τον οποίο “πρέπει ο χρυσός, στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομίας, να ανακτήσει έναν σταθεροποιητικό ρόλο, να παίξει εκ νέου τον ρόλο του ‘σημείου αναφοράς’, κι αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νουν οι ιθύνοντες της διεθνούς οικονομίας”. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει ένα νέο σύστημα διεθνών λογαριασμών “στο οποίο να έχουν ρόλο –πλην του δολαρίου ΗΠΑ–και το ευρώ, το γουάν, αλλά και το γεν”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε