Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Iσχυρές πιέσεις δέχθηκε το ευρώ, υποχωρώντας μέχρι τα 1,0566 δολ., καθώς οι προοπτικές για την άνοδο του πληθωρισμού είναι δυσοίωνες.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Β. Κοστάντσιο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, γεγονός που υποχρεώνει την ΕΚΤ να κινηθεί, για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών. Η αποστροφή του κεντρικού τραπεζίτη, συνδυαζόμενη με προγενέστερες τοποθετήσεις του Μάριο Ντράκγι, δημιουργούν σχετική βεβαιότητα στους επενδυτές για την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ εντός του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν η ΕΚΤ να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων καταθέσεων (προς τις τράπεζες).

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 7,33% από 7,34% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,47% να διαμορφωθεί στο 6,86% από 6,57% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους αυξήθηκε στο 0,060% από 0,058%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 0,008% από 0,006%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,031% από 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,104%, τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,156%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0586 δολ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε