Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΚΕΠΕ: Εχουμε περάσει σε αναπτυξιακή τροχιά

ΚΕΠΕ: Εχουμε περάσει σε αναπτυξιακή τροχιά

Είμαστε πλέον σε περιβάλλον ανάπτυξης. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ΚΕΠΕ σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ανάπτυξη 0,6% στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 (0,9 στο τρίτο τρίμηνο και 0,25% στο τέταρτο), πράγμα που σημαίνει ότι τελικό αποτέλεσμα για ολόκληρο το χρόνο κυμαίνεται μεταξύ -0,1% και μηδέν.

Και επειδή βρισκόμαστε ήδη στο τέταρτο τρίμηνο, είμαστε επομένως στον αστερισμό της ανάπτυξης, αφού αυτή έχει επιτευχθεί ήδη από το τρίτο τρίμηνο.

Και όπως εξηγεί το ΚΕΠΕ στη θετική αυτή προοπτική, αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις να συμβάλει μία ευνοϊκή εξέλιξη στα μεγέθη των επενδύσεων, ενώ προοδευτική εξισορρόπηση και πιθανόν μικρή βελτίωση προσδοκάται σε βραχυχρόνιο ορίζοντα και από την πλευρά της ιδιωτικής κατανάλωσης, παρά τις αρνητικές πιέσεις που θα εξακολουθήσουν να ασκούνται στα εισοδήματα ορισμένων κατηγοριών νοικοκυριών λόγω της εφαρμογής μέτρων που προβλέπονται από το Πρόγραμμα Στήριξης.

Παράλληλα, ομαλότερη αναμένεται να είναι τα προσεχή τρίμηνα η πορεία των συνιστωσών του εξωτερικού τομέα, με τις εισαγωγές αγαθών να τείνουν σε ανάκαμψη και τις εξαγωγές να ευνοούνται από τη βελτίωση του εγχώριου περιβάλλοντος και από εξωγενείς παράγοντες όπως η ανάκαμψη των ναύλων της ποντοπόρου ναυτιλίας.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε