Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Οι χώρες – μέλη δεν θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το ελληνικό κούρεμα

Mήνυμα προς τις τράπεζες ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερα για το κούρεμα έστειλε ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Ο κ. Ολιβιέ Μπαγί είπε επίσης ότι οι συνομιλίες της Ελλάδας με ιδιωτικές τράπεζες για τη μερική διαγραφή του χρέους της, πρόκειται να επαναληφθούν σύντομα.

Ο κ. Μπαγί απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να πληρώσουν περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι είχε συμφωνηθεί τον Οκτώβριο, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να αντισταθμίσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη μείωση της έκτασης της διαγραφής του χρέους από τις τράπεζες.

“Δεν έχουμε να πάρουμε κάποια περαιτέρω απόφαση, ούτε έχουμε οποιαδήποτε σχέδια να αλλάξουμε αυτό που συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου. Προς το παρόν, αυτή είναι η γραμμή”, δήλωσε.

Ο κ. Μπαγί είπε ακόμη, πως η Επιτροπή έχει την “πεποίθηση” ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF, το λόμπι των τραπεζών) “θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν σύντομα” τις διαπραγματεύσεις τους.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις υποβαθμίσεις εννέα χωρών της ευρωζώνης από τον οίκο αξιολόγησης S&Ps, o Ολιβιέ Μπαγί σημείωσε τη “λανθασμένη αντίληψη”,που επικρατεί στους οίκους αξιολόγησης σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή στρατηγική για έξοδο από την κρίση, αλλά και τα οικονομικά των κρατών- μελών.

  Χαρακτήρισε “ακατανόητη” την απόφαση της S&Ps, αλλά και “παράξενη” τη χρονική στιγμή την οποία επέλεξε να υποβαθμίσει χώρες- μέλη της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ Σαρκοζί Μόντι

Απέτυχε το ελληνικό πείραμα

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε