Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξαφνική αισιοδοξία στο ΧΑ

Ξαφνική αισιοδοξία στο ΧΑ

ΟΠΑΠ και τράπεζες έδωσαν ώθηση στο Γενικό Δείκτη.

Αρκετοί επενδυτές έχουν αρχίσει να προεξοφλούν μια θετική κατάληξη σχετικά με την παροχή ευρωπαικής βοήθειας στην Ελλάδα ενόψει της Συνόδου Κορυφής για αυτό και η αγορά, κόντρα στα προγνωστικά κινήθηκε έντονα ανοδικά σήμερα και έκλεισε στις 2.047,03 μονάδες, ενισχυμένη κατά 1,83%. 

Βεβαίως, ο χαμηλός τζίρος των 138,4 εκατ. ευρώ δείχνει ότι οι πωλητές βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη και σε καμία περίπτωση η επιφυλακτικότητα και η αβεβαιότητα δεν έχουν εγκαταλείψει την ελληνική αγορά. 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, η «απογείωση» της μετοχής του ΟΠΑΠ με κέρδη 8,71% και η μικρή αποκλμάκωση των spreads στις 325 μονάδες βάσης συνέβαλαν στην τελική θετική εικόνα. 

Η μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 1,16%, της Alpha κατά 3,49%, της Κύπρου κατά 1,98% ενώ από τις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές πλην ΟΠΑΠ, κινήθηκαν έντονα ανοδικά οι τίτλοι του Μυτιληναίου και του Τιτάνα με κέρδη 5,16% και 4,51% αντίστοιχα. 

Συνολικά 124 μετοχές ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη, έναντι 48 που υποχώρησαν και 123 που διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε