Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ξεμπλοκάρουν επενδύσεις, ρίχνουν 750 εκατ. στην αγορά!

Ξεμπλοκάρουν επενδύσεις, ρίχνουν 750 εκατ. στην αγορά!

Σημαντική ένεση ρευστότητας στην ελληνική αγορά θα δώσει η εκταμίευση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων έως 750 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 440 εκατ. ευρώ θα οδεύσουν προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ.

Πρόκειται ένα πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται και νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με τη συγκεκριμένη συμφωνία μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάλιστα, οι τελευταίες θα απορροφήσουν περίπου 440 εκατ. ευρώ από το συνολικό πακέτο, και έτσι θα δοθεί σημαντική «ένεση» ρευστότητας στην αγορά.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πραγματικό χρήμα στην οικονομία, σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει προβλήματα ασφυξίας στην αγορά. Και η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί αυτή ακριβώς τη βούλησή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πωλητήριο στον ΟΠΑΠ – Στο σφυρί από Τετάρτη

Οι κινέζοι αγοράζουν την Αυστραλία!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε