Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξενοδόχοι κατά της παρακράτησης του 5%

Ξενοδόχοι κατά της παρακράτησης του 5%
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.04.2010 | 17:05
Πρώτη δημοσίευση: 06.04.2010 | 17:05

Την πλήρη απόσυρση της διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου για την παρακράτηση ποσού 5% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ζητούν οι ξενοδόχοι.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ), Γεώργιος Αλεξ. Τσακίρης, επισημαίνει ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος εμμένει στην απόσυρση της διάταξης και καλεί τον υπουργό Οικονομικών, που αναγνώρισε εν μέρει τα προβλήματα, που θα δημιουργήσει η εφαρμογή της ρύθμισης, να προβεί σε γενναία αναθεώρηση της θέσης του υπουργείου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΞΕΕ, μετά τις έντονες αντιδράσεις του επαγγελματικού κόσμου και του τουριστικού τομέα σχετικά με την παρακράτηση φόρου 8% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών άνω των 300 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών, όπως πληροφορούμαστε, επανήλθε με «βελτιωμένη» ρύθμιση, μειώνοντας το ύψος της παρακράτησης από 8% σε 5%, μεταθέτοντας, συγχρόνως, την εφαρμογή του, για τις αρχές του 2011.

Το ΞΕΕ εξακολουθεί να αντιτίθεται στην επιχειρούμενη ρύθμιση, διότι, βάσιμα, πιστεύει ότι το μέτρο:

- Είναι τελείως απρόσφορο και ανεπίδεκτο εφαρμογής στις υπηρεσίες του τουριστικού τομέα, που είναι κατεξοχήν εξωστρεφείς.

- Δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των αλλοδαπών και των ημεδαπών επιχειρήσεων, που οδηγεί τελικά στη δυσμενή μεταχείριση των ημεδαπών.

- Προκαλεί σημαντική αύξηση της γραφειοκρατίας και του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, συνιστώντας στην ουσία έναν αντιαναπτυξιακό παράγοντα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

- Πλήττει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, σε μια συγκυρία που κανείς φορέας ή ίδρυμα δεν την ενισχύει.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook