Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξηλώνονται οι διευθυντές εφοριών

Ξηλώνονται οι διευθυντές εφοριών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2010 | 15:50
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2010 | 15:00

  Με το μαχαίρι στο λαιμό είναι έφοροι σε δεκάδες ΔΟΥ αφού δεν δείχνουν να μπορούν να εισπράξουν

 τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

 Οι επικεφαλής των εφοριών δεν κυνηγούν όσο θα έπρεπε οχι τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου αλλά μεγάλες εταιρείες οι οποίες έχουν βάλει μέσα το Δημόσιο πάνω από 10 δις ευρώ.

'Οπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον 23 εφορίες δεν ακολουθούν την σωστή διαδικασία απαιτώντας με οτι προβλέπεται την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων και αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις στην καρατόμηση των επικεφαλής.

Οι έφοροι κάνουν τα στραβά μάτια, δεν στέλνουν ειδοποιητήρια, δεν απειλούν με κατασχέσεις, και δεν ενημερώνουν για την κατάσταση την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται οτι αρκετοί από αυτούς είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν προβλέπεται να αντικατασταθούν, αφού δεν παράγουν έργο, αν δεν ψηφιστεί ο νόμος Ραγκούση για το Δημόσιο.

Αν δεν επισπευσθούν οι διαδικασίες μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να βρεθεί εκτός στόχου και να μην καταφέρει να εισπράξει το 1,5 με 2 δις για το 2010.

Επίσης, εκτιμάται οτι με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που περιλαμβάνεται στο νεο φορολογικό νομοσχέδιο, όλα αυτά θα πάνε ακόμα πιο πίσω, αφού οι 700 με 800.000 οφειλέτες δεν θα προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Αυτό που τονίζουν είναι οτι μόνο με την απειλή κατασχέσεων θα αναγκαστούν ειδικά οι μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο