Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Και ”κουρεμένη” και κατηγορούμενη η Ελλάδα

Ο Ισπανικός επενδυτικός όμιλος Vega μετά την αποχώρηση του από το κούρεμα φέρεται πως ετοιμάζει και αγωγές, ενώ το Bloomberg κάνει λόγο για εμπλοκή στις διαπραγματεύσης λόγω διαφωνίας στο επιτόκιο.

Την πληροφορία μετέδωσαν οι Financial Times, ότι δηλαδή ”το Vega Asset Management ένα από τα πιο σημαντικά hedge fund που κατέχουν ελληνικά ομόλογα απειλεί να κινηθεί νομικά στην περίπτωση που οι ζημίες από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κριθούν πολύ μεγάλες”.

Το euro2day δημοσιεύει μάλιστα και επιστολή του Jesus Saa Requejo, ανώτατου στελέχους του ομίλου Vega, με την οποία προειδοποιεί για νομικές ενέργειες :”Το Vega πιστεύει ότι με δεδομένη την τρέχουσα θέση του θεσμικού τομέα, το πιο πιθανό αποτέλεσμα δεν είναι πλέον εθελοντική ανταλλαγή που θα περιλαμβάνει μείωση της καθαρής παρούσας αξίας κατά 50% ή λιγότερο.Το Vega πρέπει να αρχίσει να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες νομικές επιλογές ώστε να αρνηθεί και να αμφισβητήσει κάθε ανταλλαγή που συνεπάγεται ζημία μεγαλύτερη του 50%”.

Σύμφωνα και με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg οι ιδιώτες-τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα ”κλωτσάνε” στο να αποδεχτούν μεγαλύτερες ζημιές, για τις οποίες πιέζει το ΔΝΤ.

Όλο το ”ζουμί” πλέον των διαπραγματεύσεων είναι το επιτόκιο που θα έχουν τα νέα ομόλογα που θα δώσει ως αντάλλαγμα στα ”κουρεμένα” η ελληνική κυβέρνηση.
Οι τράπεζες ζητούν σύμφωνα με το Bloomberg επιτόκιο μίνιμουμ 5%, ώστε το ”κούρεμα” να μην ξεπεράσει τελικά το 65%, ενώ το ΔΝΤ θέλει μικρότερη απόδοση.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε