Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Και ξαφνικά οι οίκοι αξιολόγησης μας αγάπησαν…

Με ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα σαν να μην είχε γίνει τίποτα όλους τους προηγούμενους μήνες. Λες και οι πληροφορίες που διοχέτευαν στον οικονομικό κια όχι μόνο Τύπο οι πάσης φύσεως κερδοσκόποι και κινδυνολόγοι δεν γράφτηκαν ποτέ.

O κίνδυνος “σκληρής αναδιάρθρωσης” του ελληνικού χρέους έχει εκλείψει, λέει τώρα ο οίκος Goldman Sachs, σε έκθεση του για την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η χθεσινή συμφωνία για την Ελλάδα αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020, μέσω μιας μεγαλύτερης συμμετοχής των ιδιωτών, που συνεπάγεται απομείωση κατά 50% της ονομαστικής αξίας των ομόλογων που κατέχουν.

“Ο κίνδυνος της επικείμενης και ενδεχομένως άτακτης σκληρής αναδιάρθρωσης, που σερνόταν τις τελευταίες ημέρες, έχει εκλείψει. Υπό το πρίσμα αυτό, είναι μάλλον απίθανο να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις CDS”, αναφέρει η Goldman Sachs.

Η Goldman Sachs θεωρεί πως η Ελλάδα θα λάβει μια σημαντική ταμειακή ώθηση τα επόμενα χρόνια, καθώς τα διμερή δάνεια θα αρχίσουν να καταβάλλονται το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: Στο Δημόσιο οι τράπεζες που δεν αντέχουν το κούρεμα

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

ΝΔ: Να δούμε πρώτα τη συμφωνία γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες
 

Η συμφωνία φέρνει κούρεμα του χρέους 50% και την τρόικα με το κλειδί του υπ. Οικονομικών στο χέρι – Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παπανδρέου: «Ο λαός θέλει αλλαγές, όχι εκλογές – Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας»

Ναι από την γερμανική Βουλή στο σχέδιο Μέρκελ – “Mόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα!”, ζητάει η καγκελάριος

Η νέα πρόταση των τραπεζών για το χρέος της Ελλάδας

“Διάγγελμα” Σαρκοζί στους Γάλλους – Τι θα τους ανακοινώσε

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε