Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

«Καλή η ευρωπαϊκή συμφωνία, αλλά δεν αρκεί» λέει το ΔΝΤ

Όσα συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατ’ απαίτηση της Άνγκελα Μέρκελ δε λύνουν το συνολικό πρόβλημα της ευρωζώνης εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Συμφωνία προς τη σωστή κατεύθυνση που όμως αποτελεί μερική λύση στην κρίση της ευρωζώνης χαρακτήρισε ο Ολιβιέ Μπλασάρ όσα συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος, από ό,τι ήμουν πριν από ένα μήνα. Νομίζω ότι υπήρξε πρόοδος» επισήμανε ο Μπλασάρ, σημειώνοντας πως όσα έγιναν αποτελούν τμήμα της λύσης αλλά « δεν είναι η λύση».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ επέκρινε τις διαφορετικές γνώμες και θέσεις που υπάρχουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως αυτό ακριβώς είναι που προκαλεί ανησυχία στις αγορές και αποδεικνύει πως δεν υπάρχει μια λογική διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Όσον αφορά στην οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ που αποφάσισε η Ευρώπη, ο Μπλασάρ δήλωσε: «Η δέσμευση για παροχή 200 δισ. ευρώ κάνει σημαντική διαφορά, υπό την έννοια ότι τώρα μπορούμε να βγούμε και να πούμε και σε άλλες χώρες: “Οι Ευρωπαίοι μας έδωσαν χρήματα, μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς;”. Το αν αυτό μας δίνει δύναμη όση ενός μπαζούκα ή όχι, το ελπίζω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρώπη σε πόλεμο με τους Μερκοζί

Σόιμπλε: εδώ και τώρα αυστηρή πειθαρχία

Συμφωνεί το ΔΝΤ για την απόφαση για λιτότητα διαρκείας στην Ε.Ε.

Τον Μάρτιο το ευρωομόλογο – Στα δυο η ευρωζώνη – Όχι σε όλα από την Βρετανία – Τι προβλέπει το νεο σύμφωνο

O S&P απειλεί ασφαλιστικούς ομίλους της Ευρώπης!

Μόντι: “Δεν πέθανε ακόμα το ευρωομόλογο”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε