Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλπάζουν οι δείκτες βιομηχανικής παραγωγής σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία

Καλπάζουν οι δείκτες βιομηχανικής παραγωγής σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία

Ο δείκτης της ισπανικής βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε τον Απρίλιο αυτή ήταν η καλύτερη επίδοσή του σε τρία

σχεδόν χρόνια και τροφοδοτείται από την απότομη αύξηση των νέων παραγγελιών και εξαγωγών που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία της δεκαετίας.

Τα δεδομένα σηματοδοτούν στοιχεία υγειους ανάπτυξης για δεύτερο συνεχή μήνα. 

Ο βιομηχανικός τομέας έχει αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς τελευταία μετά από περισσότερο από δυο χρόνια της συστολής και επιβεβαιώνει την άποψη ότι η Ισπανία έχει βρεί το δρόμο της εξόδου από την ύφεση.

Ο Βιομηχανικός δείκτης Markit για αυξήθηκε στο 53,3 τον Απρίλιο από 51,8 τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007 και το δεύτερο μήνα στη σειρά, πάνω από το σήμα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τα στοιχεία που έδειξε ο δείκτης οδηγήθηκαν από ένα άλμα στο δείκτη παραγωγής στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007. Ο δείκτης των εξαγωγών, επίσης, αυξήθηκαν στα 55,9 από 52,6 τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000.

«Η ταχύτερη αύξηση των νέων παραγγελιών εξαγωγών για μια δεκαετία, υποδηλώνει ότι οι ισπανικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να επωφεληθούν από τη βελτίωση της παγκόσμιας ζήτησης”, δήλωσε ο Άντριου Χάρκερ, οικονομολόγος της Markit .

Η ισπανική οικονομία έχει ακόμη να διανύσει αρκετό δρόμο για να βγει από την ύφεση, αλλά οι προβλέψεις της κυβέρνησης, ελέγχονται τουλάχιστον σε τριμηνιαία βάση. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3 τοις εκατό κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους και 3,6 τοις εκατό για το έτος συνολικά.

Ωστόσο, ο Χάρκερ προειδοποίησε ο βιομηχανικός τομέας μπορεί ακόμη να αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω της ανεργίας στη χώρα και του γεγονότος ότι οι κατασκευαστές δεν ήταν σε θέση να μετακυλήσουν την αύξηση του κόστους της παραγωγής.

Ο επίσημος δείκτης ανεργίας αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο του από το 1997 κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λίγο πάνω από 20 τοις εκατό, το διπλάσιο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ.
Ο Δείκτης Μαρκιτ έδειξε ο δείκτης απασχόλησης συμβασιούχων για την 32η συνεχή μήνα παρέμεινε κάτω από το όριο των 50 μονάδων. 

Καλπάζουν οι δείκτες σε Γαλλία και Γερμανία

Η επιτάχυνση της διάδοσης των νέων παραγγελιών, των εξαγωγών και των αγορών οδήγησε Γαλλική βιομηχανική δραστηριότητα στο υψηλότερο επίπεδο της από τον Ιούλιο του 2006, αν και οι εργοδότες συνέχισαν την κατάργηση θέσεων εργασίας.

Ο δεικτης Markit / CDAF που άφορα βιομηχανικές παραγγελίες (PMI) ανήλθε σε 56,6 τον Απρίλιο, από 56,5 τον Μάρτιο.


Ο Δεικτης νέων παραγγελιών έδειξε 59,3, το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2000 και έναντι 59,0 από τον προηγούμενο μήνα.

 


” Τον Απρίλιο τα στοιχειά του PMI σηματοδότησαν τη συνέχιση της πρόσφατης ισχυρής ανάπτυξης στον κλάδο της Γαλλικής Βιομηχανίας Ο κύκλος απογραφής των βιομηχανικών αποθεμάτων εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, παράλληλα με αισθητή άνοδο των εξαγωγικών πωλήσεων», είπε ο Jack Kennedy, οικονομολόγος στο Markit.

Οι επιχειρήσεις που ρωτήθηκαν ανέφεραν αυξημένες τις νέες παραγγελίες από την Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, γεγονός που βοήθησε να βρεθούν οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές στον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης τους από τον Δεκέμβριο του 2006.

 
Η  Βιομηχανικη παραγωγή της Γερμανίας διευρύνθηκε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τοτε που αρχισαν να συλλέγονται δεδομένα για πρώτη φορά το 1996,

Τα τελικά στοιχεία του δείκτη Markit (PMI) βιομηχανικων παραγγελιων παρουσίασαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα της αυξηση , με τον βασικό δείκτης να αυξάνεται στο 61,5 – το υψηλότερο επίπεδό της από τοτε που ξεκίνησε η μελετη του δεικτη – από 60,2 τον Μάρτιο.

Η τελικη μετριση ήταν ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι οι εκτίμησεις που κυκλοφόρησαν μεταξυ αναλυτων και οικονομολογων τον περασμένο μήνα οπου ο δείκτης παραγωγής βρεθηκε στο 61,3, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.

Η υπο-δεικτης παρακολούθησης της παραγωγικοτητας αυξήθηκε επισης στο 66,9 από 64,2 τον Μάρτιο, πολύ πάνω από τις 50 το σήμα που χωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση, και ελαφρώς υψηλότερα απο την προκαταρκτική εκτίμηση για 66,8.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε