Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καμία άμεση ενίσχυση στους αγρότες

Καμία άμεση ενίσχυση στους αγρότες
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2010 | 18:55
Πρώτη δημοσίευση: 01.02.2010 | 18:55

Θα χρηματοδοτηθούν ωστόσο επενδύσεις στον αγροτικό τομέα μέσω του ΕΣΠΑ.

''Άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες δεν θα υπάρξουν'' επαναβεβαίωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Μπατζελή πρόσθεσε ότι ''ωστόσο θα υπάρξει ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω παρεμβάσεων και πολιτικών που στόχο έχουν την αναθέρμανση της αγροτικής οικονομίας, την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων και όλα αυτά θα γίνουν μέσω του αναθεωρημένου ΕΣΠΑ''.

 Η κυρία Κατσέλη από την πλευρά της ανέφερε ότι διατηρείται η δέσμευση του υπουργείου ότι οι αγροτικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο ΤΕΜΠΜΕ και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης η κυρία Κατσέλη σημείωσε ότι το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τη διαμόρφωση των τιμών από το χωράφι στο ράφι και για το θέμα αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλύσει το ζήτημα για κάθε προϊόν χωριστά.

Η υπουργός επανέλαβε την θέση της ότι θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στον αγροτικό τομέα μέσω ΕΣΠΑ θα αφορούν τόσο στην εποπτεία της αγοράς για τη διαμόρφωση των καλύτερων τιμών όσο και στη διαμόρφωση ενός πιστοποιητικού ποιότητας ελληνικής προέλευσης όσο και γενικότερα τη χρηματοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο