Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καμία αύξηση στο ρεύμα μέχρι τέλος του χρόνου - Από το 2013 όμως;

Καμία αύξηση στο ρεύμα μέχρι τέλος του χρόνου - Από το 2013 όμως;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.10.2012 | 23:45

 Τη δέσμευση ότι ως το τέλος του χρόνου δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου, χωρίς ωστόσο να αναφερθει τί θα γίνει με το νέο έτος.

Για τον επόμενο χρόνο, πρόσθεσε, που θα προχωρήσει η απελευθέρωση των τιμολογίων, γίνεται ειδικός σχεδιασμός και συνυπολογίζονται πολλές παράμετροι, ώστε να εξορθολογιστεί το κόστος ενέργειας. Σημείωσε πάντως ότι «η κοινωνία έχει κάνει αρκετές θυσίες και οι επιχειρήσεις, που δίνουν καθημερινά αγώνα ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας, παλεύοντας με τον διεθνή ανταγωνισμό, δε θα έπρεπε να επιβαρυνθούν με πρόσθετα ενεργειακά κόστη».

Αναφερόμενος στο έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόνισε ότι μετά το πρώτο βήμα που έγινε τον Αύγουστο, θα ακολουθήσει σύντομα η επόμενη δέσμη μέτρων για τον περιορισμό και τελικά την εξάλειψή του.

«Όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα για τον εξορθολογισμό του λογαριασμού των ΑΠΕ», είπε ο υφυπουργός. «Γειτονικές αγορές, όπως η Βουλγαρία, οδηγήθηκαν σε ραγδαίες προσαρμογές των εγγυημένων τιμών. Τα μέτρα στην Τσεχία, την Αυστρία, την Ισπανία, δείχνουν ότι η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα, ώστε να βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας».

Τόνισε τέλος ότι όλοι οι επιμέρους κλάδοι στην Ενέργεια έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους, όμως, πάνω από τα οποιαδήποτε κλαδικά αιτήματα, οφείλουμε να θέσουμε τη συναντίληψή μας για το δημόσιο συμφέρον και τους στόχους του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, σε μία δυσμενή οικονομική συγκυρία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο