Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 11 Αθήνα Αναλυτικά

Καμπανάκι ΔΝΤ για τα χρέη στην Ευρωζώνη

Καμπανάκι ΔΝΤ για τα χρέη στην Ευρωζώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.07.2010 | 20:33
Πρώτη δημοσίευση: 21.07.2010 | 20:33

Ο ρυθμός ανάκαμψης της ευρωζώνης κινδυνεύει από τα τεράστια χρέη των χωρών που την απαρτίζουν.

Οι οικονομικοί κίνδυνοι, που απορρέουν από την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη, "πιθανόν να αναχαιτίσουν, βραχυπρόθεσμα, τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη", επισημάνθηκε σήμερα με μία πορισματική έκθεση του ΔΝΤ.

"Η οικονομική ανάκαμψη (στην ευρωζώνη) εν τη γενέσει της επί του παρόντος, την οποία τροφοδοτεί η εξωτερική ζήτηση, σε μία βραχυπρόθεσμη βάση μπορεί να αναχαιτιστεί, εξαιτίας των εντάσεων στις αγορές με φόντο την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη", επισημαίνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την ευρωζώνη, που έχει ετήσια περιοδικότητα.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα, εκτιμάται από τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, "δεν θα προέλθει από την εντούτοις απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, τούτο επειδή οι περιοριστικές οικονομικές πολιτικές ζημιώνουν, σε βάση μεσοπρόθεσμη, την ανάπτυξη".

"Ομως η μείωση της ισοτιμίας του ευρώ προς το αμερικανικό δολάριο, ισοτιμία που σήμερα είναι κοντά στα 'θεμελιώδη μεγέθη' αυτών των δύο νομισμάτων, μπορεί να δώσει τη λύση, προστίθεται από τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ στην ίδια ετήσια έκθεση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook