Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Καμπανάκι" Ολι Ρεν για την Ισπανία

`Καμπανάκι` Ολι Ρεν για την Ισπανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.03.2012 | 14:20
Πρώτη δημοσίευση: 30.03.2012 | 14:18

Η χώρα βρίσκεται σε "πολύ δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση νέας δέσμης μέτρων λιτότητας από την ισπανική κυβέρνηση.

"Η Ισπανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά από την άλλη πλευρά, η Ισπανία έχει πολλά πλεονεκτήματα για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της", δήλωσε ο Ολι Ρεν προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup στην Κοπεγχάγη.

Ο ευρωπαίος επίτροπος κάλεσε την Ισπανία "να συνεχίσει με συνέπεια" στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στο περιθώριο της συνόδου ο ισπανός υπουργός οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος είπε οτι "είχαμε μία σημαντική δημοσιονομική παρεκτροπή" το 2011 με δημόσιο έλλειμμα 8,5% αντί του αναμενόμενου 6%. Ομως η χώρα "θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα", χάρη στα μέτρα της κυβέρνησηςΕίμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο προϋπολογισμός (που θα κατατεθεί σήμερα) θα είναι ένας απολύτως πειστικός προϋπολογισμός που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της Ισπανίας" .

Η Ισπανία έχει δεσμευθεί να μειώσει το έλλειμμά της στο 5,3% του ΑΕΠ αυτήν τη χρονιά και στο 3% το 2013, όπως επιτάσσει το σύμφωνο σταθερότητας. Πολλοί οικονομικοί αναλυτές αμφιβάλλουν για το αν είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων αυτών, αν η Ισπανία δεν επιβάλει μία πολιτική λιτότητας , η οποία ωστόσο θα απειλήσει με ενίσχυση της ύφεσης.

Διαβάστε

Της... Ελλάδας στην Ισπανία – Επεισόδια, σφαίρες καουτσούκ και άγριο ξύλο (ΦΩΤΟ & VIDEO)


    Διαδώστε αυτό το άρθρο