Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Καμπανάκι" από την Τράπεζα Ελλάδος για τα έσοδα του προϋπολογισμού

`Καμπανάκι` από την Τράπεζα Ελλάδος για τα έσοδα του προϋπολογισμού
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 17.03.2017 | 13:52
Πρώτη δημοσίευση: 17.03.2017 | 13:52

Καμπανάκι από την Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία του προϋπολογισμού, αφού καθίζηση υπέστησαν τα έσοδα το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ταμειακή βάση ανήλθαν σε 3.869 εκατομμύρια ευρώ έναντι 4.432 εκατομμύρια ευρώ.

Χειρότερη η εικόνα και για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο το πρώτο δίμηνο ήταν 1.109 εκατ. ευρώ, έναντι 2.086 πέρυσι. Ομως, το ταμειακό πλεόνασμα της κεντρικής διοίκηση ήταν σχεδόν τετραπλάσιο σχεδόν σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1.592 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 429 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στην είσπραξη 2 δισ. περίπου από την πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, χρήματα τα οποία διατέθηκαν για την αποπληρωμή δανείου από τον ESM.

Γενικά τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν λιγότερα κατά 22 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 7.563 εκατ. ευρώ, από 7.585 εκατ. ευρώ πέρυσι εξαιτίας της κάμψης του Φεβρουαρίου.

Η πορεία των δαπανών ήταν καλύτερη αφού διαμορφώθηκαν σε 7.701 εκατ. ευρώ, από 7.779 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016.

Σε αυτές, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. SOS! Νέα μείωση των καταθέσεων το Φεβρουάριο - Στο  κόκκινο  η χρηματοδότηση της οικονομίας SOS! Νέα μείωση των καταθέσεων το Φεβρουάριο - Στο "κόκκινο" η χρηματοδότηση της οικονομίας
  2. Στουρνάρας:  Θάνατος  το Grexit – Λόγω… θάρρους δεν βγήκαμε από το Μνημόνιο Στουρνάρας: "Θάνατος" το Grexit – Λόγω… θάρρους δεν βγήκαμε από το Μνημόνιο
  3. Ο ΦΠΑ τορπιλίζει τον προϋπολογισμό Ο ΦΠΑ τορπιλίζει τον προϋπολογισμό
  4. Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τον Θεόδωρο Πανταλάκη Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τον Θεόδωρο Πανταλάκη
  5. Καμπανάκι για τα έσοδα του προϋπολογισμού - Σωσίβιο από την Τράπεζα της Ελλάδος Καμπανάκι για τα έσοδα του προϋπολογισμού - Σωσίβιο από την Τράπεζα της Ελλάδος
  6. Έγγραφο Ντάισελμπλουμ διαψεύδει την κυβέρνηση για τα αντίμετρα Έγγραφο Ντάισελμπλουμ διαψεύδει την κυβέρνηση για τα αντίμετρα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook