Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Καμπανάκι” για τα έσοδα – Κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ

Το τεστ δανεισμού πλησιάζει και το υπουργείο Οικονομικών τρέχει για βρεί τρόπους να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Την ίδια ώρα κι ενώ στενάζει η αγορά, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμα αναζητούν τους τρόπους να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τους στόχους του μνημονίου, ενώ πλησιάζει το πρώτο κρίσιμο τεστ δανεισμού στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φαίνεται να καταλήγει στη συγκρότηση τριών ομάδων που θα συλλέξουν τα έσοδα.  Απορρίπτονται για την ώρα λύσεις, όπως η ρύθμιση χρεών προς την Εφορία και η περαίωση.

Κι ενώ ο Επίτροπος Όλι Ρεν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στηρίζουν την Αθήνα, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν για κινητοποιήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο. Εκπρόσωποι των συνδικάτων θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Ήδη, έχουν ζητήσει σε προηγούμενες συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς να ανακληθούν κάποιες από τις περικοπές και να στηριχθούν οι ασθενείς ομάδες και οι μικρές επιχειρήσεις, καθώς η ανεργία καλπάζει και η αγορά ασφυκτιά με τα καταστήματα βάζουν λουκέτο το ένα πίσω από το άλλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, διεμήνυσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παροχές, προετοιμάζοντας έτσι το κλίμα στη ΔΕΘ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε