Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάποιες χώρες ήθελαν να μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης - Ποιοί αντιδρούν σε νέα βοήθεια

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.02.2012 | 21:46
Πρώτη δημοσίευση: 29.02.2012 | 21:21

Παραδέχθηκε μετά από μήνες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ότι στη δραματική τότε συνεδρίαση των G20 στις Κάννες, κάποιοι ηγέτες χωρών ήθελαν να διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά σημείωσε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να τα καταφέρει πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους και εμείς με τη σειρά μας να μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας.

Η ίδια νωρίτερα σήμερα βρέθηκε σε μία συνεδρίαση του ΔΝΤ με θέμα την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από σφοδρότατες εντάσεις με πολλές χώρες να εκφράζουν επιφυλάξεις μέχρι και αντιρρήσεις για μία νέα χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Βραζιλίας ήταν πολύ καυστικοί στο θέμα της νέας χρηματοδότησης με πόρους και του ΔΝΤ.

Μάλιστα, για να μετριαστούν οι αντιδράσεις χρειάστηκε να παρέμβει ο εκπρόσωπος της τρόικας, Πολ Τόμσεν μέσω τηλεδιάσκεψης για να διαβεβαιώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεών της.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος   Διαδώστε αυτό το άρθρο