Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατακεραυνώνει ο ΣΕΒ τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – Κρυφτούλι για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Κατακεραυνώνει ο ΣΕΒ τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ  – Κρυφτούλι για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Ο κ. Δασκαλόπουλος μετά τα χθεσινά πυρά από τη ΓΣΕΕ πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για διαμονολογία, συκοφαντία, διαστρέβλωση.

Την πλήρη ανικανότητα για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων καταδεικνύει η αποκάλυψη του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου πως στη χθεσινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους που έγινε στα γραφεία του ΣΕΒ ήταν παρούσα και η διοίκηση της ΓΣΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τη ΓΣΕΕ διαπραγματευόταν ο ίδιος χθες επί έξι ώρες.

Τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΕΒ καταδεικνύουν το κρυφτούλι το οποίο παίζουν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι σπεύδουν επί σειρά ετών να δαιμονοποιήσουν τα πάντα και να κατακεραυνώσουν τους πάντες, χωρίς ωστόσο να προσέρχονται ποτέ στο διάλογο με σοβαρές αντιπροτάσεις που θα οδηγήσουν σε λύσεις ή σε λιγότερο αιματηρές θυσίες των εργαζομένων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μετά τα χθεσινά πυρά από τη ΓΣΕΕ πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για διαμονολογία, συκοφαντία, διαστρέβλωση και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ενώ κατήγγειλε όσους πασχίζουν με ιδιοτέλεια να είναι ευχάριστοι στο λαϊκό θυμικό, ότι είναι επιζήμιοι για το πραγματικό λαϊκό συμφέρον.

Τόνισε, ακόμη, οι αντιδράσεις απηχούν συμφέροντα και στερεότυπα που προτιμούν να εθελοτυφλούν απέναντι στην πραγματικότητα και καταδικάζουν το λαό στην ανέχεια, προκειμένου να διατηρήσουν τους προνομιακούς τους ρόλους.
Πάντως, ο κ. Δασκαλόπουλος υποβάθμισε τις προτάσεις που αφορούν την 6η ημέρα εργασίας για τις υπερωρίες, λέγοντας ότι από τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που κατέγραψε ο ΣΕΒ, “οι υπέρμαχοι της στασιμότητας ανέδειξαν μία-δύο επουσιώδεις τεχνοοικονομικές ρυθμίσεις ώς δήθεν κατάργηση του πενθημέρου και του 8ώρου, ενώ δεν θίγουν ούτε αμοιβές ούτε δικαιώματα των εργαζομένων”.

Στην ομιλία του, ωστόσο, δεν είπε ότι υπήρξε συμφωνία αλλά ότι οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν με πρωτοβουλία του ΣΕΒ για μια συμφωνία που να κατοχυρώνει την ελευθερία και ισχύ των συλλογικών συμβάσεων.

Τα περί συμφωνίας ωστόσο, διέψευσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μία μεθοδευμένη αθλιότητα που εξυπηρετεί συμφέροντα εργοδοτών και υπογράμμισε ότι η ΓΣΕΕ ούτε συμφώνησε ούτε θα συμφωνήσει σε μία τέτοια κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, χαρακτηριστικό του κρυφτούλι που παίζουν οι συνδικαλιστές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος δήλωσε πως ήταν παρών στη συνάντηση και έφυγε με την εντύπωση ότι είχε επέλθει συμφωνία.

Ωστόσο, τα πυρά των άλλων παρατάξεων της ΓΣΕΕ δέχθηκε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, κ. Παναγόπουλος.

Ποιά είναι τα σημεία σύγκλισης σύμφωνα με τους εργοδότες

1. Επιχειρησιακές συμβάσεις διάρκειας ενός έτους + άλλου ένα έτους
2. Οι μειώσεις μισθών να μην είναι πάνω από το 12%
3. Δέσμευση να μην υπάρξουν απολύσεις
4. Σύσταση ένωσης εργαζομένων για επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων


Μάλιστα, περί συμφωνίας έκανε λόγο και ο Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης, ο οποίος δήλωσε πως έχει την εντύπωση πως έχουν συμφωνηθεί να μην υπάρξουν μαζικές επιχειρησιακές συμβάσεις και το δεύτερο είναι η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων σε όλους.

Διαβάστε επίσης:

Ερευνα Newsit: ‘Οσα συζητούν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ έχουν ήδη επιβληθεί – ‘Εως και 12% οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε