Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατακόρυφη πτώση στα κέρδη της HSBC! Μείωσε τα μπόνους των εργαζομένων της

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η HSBC μείωσε το ποσό που διαθέτει για μπόνους του προσωπικού της κατά 12% στα 3 δισεκ. δολάρια το 2016 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα στις ετήσιες οικονομικές της καταστάσεις, καθώς τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Η HSBC ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ετήσια κέρδη της μειώθηκαν κατά 62% συγκριτικά με το 2015 λόγω του κόστους για την αναδιάρθρωση της μονάδας ιδιωτικής τραπεζικής και των πολύ χαμηλών επιτοκίων.
Οι ετήσιες αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου Στιούαρτ Γκάλιβερ μειώθηκαν στα 5,7 εκατ. λίρες (7,09 εκατ. δολάρια) από τα 7,3 εκατ. λίρες το 2015, αν και με βάση το νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο παροχής κινήτρων μπορεί να λάβει 7,7 εκατ. λίρες για το 2016 εάν πετύχει τους στόχους για τις επιδόσεις του.
Οι αποδοχές του προέδρου Ντάγκλας Φλιντ για το 2016 μειώθηκαν στα 2,1 εκατ. λίρες από τα 2,5 εκατ. το 2015.
Η HSBC, που το 2016 κατέβαλε συνολικά 18 δισεκ. δολάρια στο προσωπικό της σε μισθούς και επιδόματα, άλλαξε πέρυσι την πολιτική της για τις αποδοχές των διευθυντικών στελεχών, υποκύπτοντας στις ανησυχίες των μετόχων λόγω της υποχώρησης της τιμής της μετοχής και των ανησυχιών για το μέρισμά της.
Οι πέντε υψηλότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι της τράπεζας έλαβαν συνολικά 45 εκατ. δολάρια, με τις αποδοχές του καλύτερα αμειβόμενου να ξεπερνούν τα 12,9 εκατ. δολάρια. Πάνω από 360 εργαζόμενοι της τράπεζας έλαβαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τις ετήσιες καταστάσεις.
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάσει ενεργητικού ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τα προ φόρων κέρδη της για το 2016 διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισεκ. δολάρια από τα 18,87 δισεκ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα, αρκετά χαμηλότερα από το μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών για 14,4 δισεκ. δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε