Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καταρρέει η Ιταλία που…δεν επιτρέπεται να καταρρεύσει

Οι Ιταλοί σήκωσαν από τις τράπεζες τους 80 δις ευρώ σε 40 ημέρες, τα ομόλογα τους συντρίβουν κάθε ρεκόρ και πλέον όλα δυστυχώς δείχνουν πως ακολουθούν το δρόμο της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας.

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε δείχνει ικανή να χάσει την εξουσία ο Μπερλουσκόνι, που δύσκολα θα διατηρήσει την πλειοψηφία στην Ιταλική Βουλή.

Στις 16:30 ώρα Ελλάδος ψηφίζουν τον απολογισμό για τον προϋπολογισμό του 2010 και ήδη ”αποστάτησαν” 3 μέλη του κόμματος του Μπερλουσκόνι, ενώ άλλοι 6 του φωνάζουν ”παραιτήσου”.

Όμως τα χειρότερα είναι μπροστά καθώς απειλείται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το ευρώ και η ευρωζώνη.

Ήδη τα ιταλικά ομόλογα διαπραγματεύονται σε επίπεδα ρεκόρ, μία ανάσα από το 7%, παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες της ΕΚΤ που στηρίζει αγοράζοντας σαν να μην υπάρχει αύριο.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν πως πανικοβλημένοι οι Ιταλοί σηκώνουν άρον άρον τις καταθέσεις τους και έτσι μόνο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο έφυγαν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά εξηγούνται και εξηγούν το ιλλιγγιώδες ιταλικό χρέος που ξεπερνάει τα 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ.Ούτε για αστείο η Ευρώπη δεν μπορεί να τη βοηθήσει καθώς το Ταμείο Διάσωσης EFSF δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ..όνομα του.
Με τη φράση ”Σαν να προσπαθεί ένας ελέφαντας να μπει σε φουσκωτή βάρκα” ένας ένας οι ευρωπαίοι ηγέτες δικαιολογούνται γιατί δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Και άμα σκάσει η Ιταλία τότε για ποιό ευρώ μιλάμε και για ποιά ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε