Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2012 | 06:44
Πρώτη δημοσίευση: 25.05.2012 | 06:44

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα πυροδοτούσε μια «αλυσιδωτή αντίδραση αβεβαιότητας» που θα έπληττε τον τραπεζικό τομέα στη Βρετανία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.

Σύμφωνα με τον Κλεγκ, τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση δεν θα έλυνε τα προβλήματα στην ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία.

Σε μια συγκυρία που «οι οικονομίες είναι τόσο εύθραυστες όσο είναι τώρα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Newsnight του BBC, δεν είναι «λογικό» να τάσσεται κανείς «υπέρ της επιπρόσθετης αστάθειας» και δη «σε αυτό το βαθμό», παρουσιάζοντας ένα τέτοιο σενάριο «ως μια πορεία για να βγούμε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

«Δε νομίζω ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να περιγραφεί ως μια συνταγή για την επιτυχία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ήσσονος εταίρου στην κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αύξανε, αντί να μειώσει, την αβεβαιότητα», επέμεινε ο Κλεγκ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο