Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τουλάχιστον 10.000 πολίτες χρωστούν περισσότερα από 100.000 ευρώ ο καθένας στο Δημόσιο και άλλοι 126.000 χρωστούν πάνω από 500 εκατομμύρια.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία (άνω των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ) ή έχουν τεράστιες καταθέσεις.
Μετά τα ακίνητα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο και οι καταθέσεις τους, αν και οι περισσότεροι έχουν φροντίσει να στείλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Συνολικά το υπουργείο θέλει να εισπράξει φέτος 2 δισ. ευρώ από του οφειλέτες που αρνούνται να πληρώσουν και έτσι το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει νέο σώμα «ράμπο» με ειδική αποστολή την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Από τα 30 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών τα περισσότερα χρήματα θεωρείται απίθανο να εισπραχθούν άμεσα, καθώς έχουν μάλλον “πετάξει” για το εξωτερικό.,
8-10 δισ. ευρώ όμως το υπουργείο πιστεύει ότι μπορεί να τα εισπράξει και έτσι έχει βάλει αρχικό στόχο φέτος τα 2 δισ.
Στο νέο σώμα θα μετέχουν εφοριακοί και δικαστικοί υπάλληλοι που θα αφού σταλούν ατομικά ειδοποιητήρια για την τακτοποίηση της οφειλής και ο οφειλέτης αρνείται να πληρώσει θα κάνουν κατάσχεση σε καταθέσεις και ακίνητα .

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε