Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατασχέσεις μισθών για χρέη στην εφορία από 1.000 ευρώ από τον Μάρτιο

Κατασχέσεις μισθών για χρέη στην εφορία από 1.000 ευρώ από τον Μάρτιο

– Μισθοί, συντάξεις καταθέσεις άνω των 1.000 ευρώ μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμη και για κατάσχεση
– Τα ραβασάκια ξεκινούν και οι πολίτες έχουν προθεσμία 20 ημερών να πληρώσουν η ρυθμίσουν τα χρέη
– Ακόμα και τηλέφωνα αλά … εισπρακτική εταιρεία θα κάνει η εφορία για να πληρώσουν οι πολίτες
– Στόχος να κλείσει άμεσα η μαύρη τρύπα στα έσοδα και να εισπραχθούν σχεδόν 2 δισ. ευρώ

Με έφοδο στους μισθούς, τις συντάξεις, τις καταθέσεις και όλα τα περιουσιακά στοιχεία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κλείσει τη μαύρη τρύπα των εσόδων.

Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η είσπραξη του ΦΠΑ έχει παρατηρηθεί ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδε ςοι πολίτες που περιμένοντας μια νέα πιο ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών στην εφορία δεν πήγαν στο γκισέ για να πληρώσουν και έτσι τώρα μπαίνουν όλοι στο στόχαστρο.

Ουσιαστικά είναι 2.500.000 οι πολίτες που έχουν χρέη. Όλοι μπαίνουν στο στόχαστρο και θα αρχίσουν να λαμβάνουν είτε επιστολή, είτε e mail είτε ακόμη και τηλεφώνημα με το οποίο θα καλούνται μέσα σε είκοσι ημέρες να πληρώσουν.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου είναι έως τις 10 Μαρτίου να έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενους, που χρωστούν στην εφορία μίας ευγενική επιστολή… που θα τους παρακαλεί να πληρώσουν

Η πρώτη αυτή επιστολή θα είναι θα είναι … χαμηλών τόνων, θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος, μοναδικός για κάθε φορολογούμενο, ειδικός κωδικός, με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του μέσω της τράπεζας με την εφορία του.

Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει είτε να πληρώσει όλο το ποσό, είτε τμηματικά.

Όσοι αγνοήσουν την επιστολή θα λάβουν μια δεύτερη σε πολύ πιο έντονο ύφος με την οποία θα προειδοποιείται ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα κατάσχεσης μισθού, σύνταξης, λογαριασμού κατάθεσης ή περιουσιακού στοιχείου για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπραχθούν 1,9 δις ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενων ετών μέσα στο 2013, όταν το 2012 εισπράχθηκαν 1,1 δις ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας» και πως εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του πρώτου τριμήνου, τότε θα επιβληθούν νέα μέτρα. Έτσι όλα δείχνουν ότι καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μέτρα πολλοί θα είναι εκείνοι που θα δουν το λογαριασμό τους στην τράπεζα και δεν θα … πιστεύουν στα μάτια τους καθώς το κράτος θα έχει αφαιρέσει το ποσό που του αναλογεί…

Διαβάστε επίσης:
20 μέρες προθεσμία για πληρωμή φόρων – Απειλή κατάσχεσης για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ

Σε επίσημα έγγραφα η κυβέρνηση παραδέχεται το ενδεχόμενο νέων μέτρων 2 έως 4 δισ. για 2015-2016

Πώς να εξοφλήσετε σε δόσεις τα χρέη προς το Δημόσιο – Ρύθμιση που “μπλοκάρει” κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων και καταθέσεων

Κράτος… δοσάς! Έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις η πληρωμή των φόρων για τα ακίνητα – Έρχεται ενιαίο «ραβασάκι» το Φεβρουάριο

Μετά το ποδαρικό έρχεται και η λυπητερή! Έξι φόρους για το ίδιο ακίνητο θα πληρώσουμε μέσα στο 2013

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε