Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κατασχέσεις περιουσιών σχεδιάζει η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

800.000 οφειλέτες προς το Δημόσιο κινδυνεύουν να κάτσουν στο σκαμνί.

Το NewsIt αποκαλύπτει ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι αποφασισμένο να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για αυτό σκοπεύει να δώσει εντολές προς τους εφοριακούς υπαλλήλους να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να καταβληθούν οι οφειλές.

 

Μέσα σε αυτά τα ένδικα μέτρα περιλαμβάνονται και οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό θα είναι για τις περιπτώσεις όπου ο φορολογούμενος έχει μόνο μία κατοικία ή βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

 

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι εφορίες σε όλη τη χώρα θα επιδοθούν σε ένα άγριο σαφάρι είσπραξης τωνληξιπρόθεσμων οφειλών, περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από περίπου 800.000 οφειλέτες.

 

Το εξωπραγματικό είναι πως την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει για μετρητά, τα χρέη προς το δημόσιο ξεπερνού8ν τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία εισπρακτέα θεωρούνται τα 8 με 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση για το 2010 φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου το 20% δηλαδή περίπου 2 δισεκατομμύρια.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε