Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατάσχεση λογαριασμών και ακινήτων ακόμα και ύποτων για φοροδιαφυγή

Κατάσχεση λογαριασμών και ακινήτων ακόμα και ύποτων για φοροδιαφυγή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2013 | 06:48
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2013 | 06:48

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά θα είναι δυνατή η ρευστοποίηση υπέρ Δημοσίου της περιουσίας όσων έστω και σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Η ρύθμιση αυτή αφορά και τις εκκρεμείς υποθέσεις που δεν έχουν φτάσει στον πρώτο βαθμό, όπως εκείνες του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του Λ. Γαβαλά κ.α.

Το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους «παγωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων ή υπόπτων για τα επίμαχα αδικήματα (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λαθρεμπορία καυσίμων, κ.λπ.) .

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους ίδιους τους κατηγορουμένους σε περίπτωση που συναινέσουν στη σύσταση ενεχύρου να τύχουν των ευεργετημάτων που παρέχει ο νόμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η νέα διάταξη που θα ψηφιστεί καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς υποθέσεις, έτσι ώστε να εισρέουν άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο τα «παγωμένα» στις Τράπεζες εδώ και καιρό ποσά.

Διαβάστε επίσης:
Τελεσίγραφο σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Αν δεν πληρώσετε θα γίνονται κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις!   Διαδώστε αυτό το άρθρο