Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταθέσεις: 250.000 στη φάκα των διασταυρώσεων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπιλιετάκια για να πληρώσουν θα πάρουν περίπου 250.000 άτομα που πιάστηκαν στην τσιμπίδα των ελέγχων μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων.

Οι έλεγχοι έγιναν στη βάση των δεδομένων που προέκυψαν από τιςπεριβόητες λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ όπου περιλαμβάνονται περί τα 1, εκατομμύρια άτομα.
Η διασταύρωση λοιπόν σε αυτά τα άτομα έδειξε αποκλείσεις μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων για 250.000 οι οποίοι μάλιστα προέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, από κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με το capital η διασταύρωση αφορά φορολογικές δηλώσεις και καταθέσεις από το 2002 έως το 2015 και όσοι πιάστηκαν στη διασταύρωση πρόκειται να λάβουν ειδικό ειδοποιητήριο. Τα ειδοποιητήρια, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ, πρόκειται να σταλούν όταν θεσπιστεί η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα λειτουργήσει έτσι ως μέσο πίεσης προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Η ρύθμιση βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και των θεσμών.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε