Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταθέσεις και αγορές με μετρητά ανεβάζουν τους φόρους!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Έχεις λεφτά στην τράπεζα, αγοράζεις με μετρητά και όχι με κάρτα ή καταναλωτικό ή ό,τι άλλο δάνειο; Έχεις χρήματα, άρα πρέπει να πληρώσεις περισσότερα.

Αυτή είναι η νέα λογική του υπουργείου που βάζει μπρος τα αντικειμενικά κριτήρια για να αυξήσεις όσο γίνεται περισσότερο τους φόρους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να εφαρμόσει νέα αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού εισοδημάτων και καθαρών κερδών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προκειμένου να δηλώνονται υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που αναγράφονται τα τελευταία χρόνια στις φορολογικές τους δηλώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις είναι προκλητικά χαμηλά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον θα λαμβάνονται υπόψη οι καταθέσεις, οι δαπάνες σε μετρητά, η σχέση της τιμής των πωλούμενων προϊόντων και υπηρεσιών έναντι του συνολικού όγκου κύκλου εργασιών, η ανάλυση ρευστότητας του φορολογούμενου κτλ. Από αυτά θα προσδιορίζονται τα ακαθάριστα έσοδα, τα φορολογητέα κέρδη και ο ΦΠΑ. Όταν υπάρχουν αποκλείσεις θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε