Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας καθυστέρησαν υπερβολικά να βοηθήσουν τη χώρα και ο στόχος πρέπει να είναι τώρα η οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον περιορισμό του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Η Ελλάδα χρειάζεται αναθέρμανση της οικονομίας της. Υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση αδιάθετοι διαρθρωτικοί πόροι και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βοηθήσουμε να υπάρξει αυτή η αναθέρμανση ταυτόχρονα με την δημοσιονομική ανάταξη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

“Περιμέναμε πολύ πριν βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται δύο χρόνια τώρα και όλο και επιδεινώνεται” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα έθεσε ως χρονικό όριο τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου για να υπάρξει συμφωνία της Γαλλίας με τη Γερμανία επί της αναθεώρησης του δημοσιονομικού συμφώνου.

«Πρέπει, μέχρι τότε, να μιλήσουμε με μεγάλη ειλικρίνεια μεταξύ μας, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε και να εργασθούμε πολύ. Το σημαντικό στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις είναι ο αμοιβαίος σεβασμός. Δεν πρέπει ο ένας να είναι υποταγμένος στον άλλον, διότι έχουμε περάσει σε μία κατάσταση ανισορροπίας , είναι προφανές», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ο Ερό.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε