Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατρακυλούν οι τιμές των ακινήτων σε 15 περιοχές

Κατρακυλούν οι τιμές των ακινήτων σε 15 περιοχές

Τουλάχιστον 10 περιοχές της Αττικής, αλλά και νομοί όπως η Καβάλα, η Ροδόπη ή ο Έβρος μετά από ενάμιση χρόνο οικονομικής κρίσης δέχονται ισχυρές πιέσεις και οι τιμές παίρνουν την… κατηφόρα

 

Οι τιμές των ακινήτων δέχονται ισχυρότατες πιέσεις τους τελευταίους 18 μήνες και αυτό συνεχίζεται και τους τελευταίους μήνες του 2010, με την Ανατολική Αττική να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα φούσκας που ξεφουσκώνει.

Οι τιμές στις περισσότερες περιοχές έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2006 και η κατηφόρα συνεχίζεται. Οι περιοχές αυτές είναι:

1. Άνω Λιόσια
2 . Αχαρνές
3. Ζεφύρι
4. Καματερό
5. Νέα Πέραμος
6. Άγιοι Ανάργυροι
7. Ίλιον
8. Μεταμόρφωση
9. Νέα Φιλαδέλφεια
10. Νέα Χαλκηδόνα

Εκτός από την Αττική παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα ακίνητα στις περιοχές της Ξάνθης, της Ροδόπης, της Δράμας, του Έβρου και της Καβάλας, ενώ ακόμα και στην τουριστική Κρήτη οι τιμές των ακινήτων έχουν παρουσιάσει σημαντική πτώση από το 2009 και μετά.

Για τους πρώτους μήνες του 2010 μεγάλες πτώσεις τιμών παρατηρούνται στην Ανατολική και Δυτικη Αττική, στην Θεσσαλονίκη και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, όπως η Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμα οι περιοχές εκείνες που δεν έχουν πληγεί σχεδόν καθόλου από την κρίση και αυτές είναι οι λεγόμενες ακριβές περιοχές όπου πρώτον η προσφορά ακινήτων είναι μικρή και τα διαθέσιμα εισοδήματα αρκετά υψηλά, οπότε αυτές οι περιοχές εκ των πραγμάτων δεν δέχονται πιέσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε